Wat is een goed assessment?

Wat maakt een assessment tot een goed assessment?

Vorige keer vertelden we je onze beweegredenen om een assessment in te zetten bij het selecteren en ontwikkelen van personeel.

Maar hoe weet je nu of je een goed assessment gebruikt?

En kun je dat zelf doen of moet je altijd een assessment-bureau inzetten?

Een goed assessment wordt afgenomen door een gecertificeerd assessor. Iemand die getraind is in het lezen van de testresultaten en die daar de juiste vragen bij kan stellen.

Onze voorkeur heeft het wanneer de assessor ook kennis heeft van het bedrijf en de functie waar het assessment voor wordt gehouden. Je assesst namelijk altijd ten opzichte van een functie.

Dit maakt ook dat je als assessor kunt doorvragen op praktische situaties die in het bedrijf spelen. Want op teamniveau kan een andere situatie spelen dan op bedrijfsniveau en als je het team kent, weet je als assessor ook wat de kwaliteiten zijn op bijvoorbeeld communicatiegebied die nodig zijn om een succes te maken van de nieuwe job.

Wij houden er van als het rapport dat uit het assessment volgt, kort en krachtig is. Onze klanten geven namelijk aan dat ze de uitslag willen en een helder advies, maar tijd om een lijvig rapport door te nemen hebben ze niet.

De vragenlijst(en) die voor het assessment worden gebruikt moeten bewezen resultaten hebben, ze moeten valide uitkomsten geven. De manier van invullen maakt bij de meeste vragenlijsten niet uit of dit online dan wel offline gebeurt. Wij hanteren echter enkele vragenlijsten die we altijd offline gebruiken omdat dit een veel waardevoller beeld geeft van de competentie van de kandidaat.

Als je dit op een rijtje ziet, is het duidelijk dat zo maar een test afnemen niet hetzelfde is als een assessment.

Maar is het altijd nodig om een assessment via een externe in te zetten?

Tja als je het aan ons vraagt:  Ja natuurlijk.

Dat geeft je de zekerheid dat je de juiste kandidaat voor de functie kiest.
Het bevestigt wat je onderbuikgevoel is en geeft je ook nog eens de handleiding hoe je een succes kunt maken van de samenwerking.

Maar niet ieder bedrijf wil of kan hier in investeren is dan het weerwoord. En dat is natuurlijk zo, je moet als bedrijf zelf de meerwaarde zien, weten wat het je kost in geld, frustratie etc. wanneer het mis gaat en hoe vaak het mis gaat. Want heb je nog nooit de verkeerde geselecteerd, dan moet je daar gewoon mee doorgaan.

Voor die bedrijven die wel assessments willen inzetten maar niet altijd de hele procedure voor iedere kandidaat, hebben wij een prima methodiek.

Wij kunnen natuurlijk zelf de assessments afnemen.

Of wij kunnen diegene die bij jullie de assessments gaat afnemen, trainen om onze assessments op een professionele wijze te lezen en goed in te zetten. Natuurlijk ondersteunen we de getrainde assessor bij zijn of haar eerste gesprekken door de uitkomsten van de vragenlijsten nog door te nemen en blijven we altijd bereikbaar voor vragen en om tips te geven.

Zo helpen wij graag om mensen met bedrijven te verbinden.

Is dit iets voor u? neem contact met ons op dan leggen wij u uit hoe dit voor u zou kunnen werken.