Hoe betrek je werknemers bij het weer terugkomen naar kantoor?

Hoe betrek je werknemers “straks” bij het weer terugkomen naar kantoor?

Inmiddels worden we door de tijd en het aantal besmettingen misschien wel ingehaald, maar straks komt er echt een tijd dat we weer terug kunnen naar kantoor.

Niet alle medewerkers zijn thuisgebleven en moesten wel naar hun werkomgeving toe omdat ze nu eenmaal fysiek aanwezig moesten zijn. Is voor hen  de beleving wellicht anders geweest omdat ze minder kantoorpersoneel zagen in de kantine of omdat ze minder werden ‘lastig gevallen’.

Voor het kantoorpersoneel dat de komende periode wellicht weer uitgenodigd wordt om naar kantoor te komen zijn bijeenkomsten een goed hulpmiddel. Bij het weer met elkaar verbinden helpt het om terug te blikken op de afgelopen periode zodat je van elkaar de verschillende ervaringen kunt horen. ‘Wat heeft de afgelopen periode je gebracht?’ en ‘Wat zou je willen vasthouden en wat niet?’

Wij horen verschillende geluiden van mensen die ontzettend graag weer naar kantoor willen komen omdat ze thuis geen goede werkplek en niet genoeg ruimte hadden tot mensen die het heel graag zo willen houden omdat ze efficiënter kunnen werken en werk en privéleven beter kunnen combineren.

De vroege ochtendwandeling is goed bevallen om daarna de kinderen naar school te brengen en direct aan de slag te gaan met werk en even tussendoor de was aanzetten en voorbereidingen op het koken organiseren. De ruimte kunnen gebruiken om de dingen te doen die dan goed uitkomen geeft veel meer een flow ervaring. Je benut eigenlijk de reistijd die je niet meer hebt optimaal en dat je alles vanuit 1 plek kunt uitvoeren.

Daarna gaat de verkenningstocht dus verder want wat willen en kunnen we met elkaar de komende jaren? Als je hier tijd en vooral persoonlijke aandacht aan besteedt dan is de kans dat nieuwe werkvormen blijven bestaan een stuk groter. En ook deze nieuwe werkvormen zul je regelmatig met elkaar moeten evalueren ‘werkt deze nieuwe vorm voor jou, wat gaat goed, wat moet anders?’ Als het voordeel biedt aan de werknemer, het team en de organisatie dan is de kans van slagen het grootst.

Dus van COVID naar GO-FIT

Graag ondersteunen wij hierin door korte bijeenkomsten te houden om te horen waardoor mensen geïnspireerd zijn geraakt of waar ze nog onzeker over zijn.

Door nieuwe werkvormen met elkaar te bespreken en te creëren in korte brainstormsessies is de kans op draagvlak veel groter. Mensen willen immers gehoord worden en bij een groep zijn waar ze zich thuis kunnen voelen, gewaardeerd worden en een bijdrage kunnen leveren.

Het past goed bij de GROEI mindset die van huidige professionals gevraagd wordt en eigenaarschap dat ze zelf hun werkleven mogen en kunnen vormgeven.

Organiseer een terugkomdag voor je medewerkers zodat jullie samen een nieuwe start maken en maak van ‘het terugkeren naar kantoor: hoe doen we dat?’ een project waar de komende tijd samen aan gewerkt wordt.

Wij helpen jullie graag.