Nieuw trainingsprogramma in de maak en ook de assessments in de steigers

Eindelijk wat nieuws

Als je ons al wat langer volgt, of wanneer je voor het eerst op onze site kijkt, zie je dat er al heel lang geen nieuws meer is gepubliceerd. Niet omdat er niets te melden was of omdat we geen zin hadden om jullie op de hoogte te houden, maar domweg omdat we het te druk hadden met het leveren van trainingen, coaching en assessments. Een luxeprobleem dus. Maar gelukkig is er altijd nog de zomervakantie en dan is er tijd om eens achterom te kijken naar wat we allemaal gedaan hebben en vooruit te kijken hoe we weer verder willen.

We zijn nu druk bezig om onze selectie-assessments en rapportage onder handen te nemen. We willen het nog meer to the point maken, zodat je in een kort overzicht van maximaal  2 A4-tjes in beeld hebt wat de kwaliteiten en aandachtsgebieden zijn. Maar vooral willen we  je meer uitnodigen om de handleiding die het voor de betreffende persoon geeft, te gaan gebruiken. Zo haal je nog meer rendement uit de medewerker en uit de investering die je in het assessment hebt gedaan. Mocht je hier al vragen of ideeën voor hebben dan nodigen we je van harte uit om die met ons te delen.

Ook hebben we bij Q4 profiles de advanced training Disc gedaan en dit heeft ons geïnspireerd om met deze kennis  onze ontwikkelassessments en loopbaancoaching verder te ontwikkelen. Er komt binnenkort een werkboek aan dat hoort bij het ontwikkelassessment en dat je helpt om de juiste keuzes te maken in je loopbaan.

En nu zijn we druk bezig om onze trainingen te reviewen. Wat willen we verdiepen, hoe willen we het aanpakken, wat is effectief gebleken en wat kunnen we nog verbeteren. Wat ons is opgevallen is dat het voor deelnemers in de praktijk heel moeilijk is om de kennis en vaardigheden uit de training te blijven gebruiken. Het is vaak gewoon te druk of er is zelfs te veel stress om even een stapje terug te doen en bewust met het geleerde aan de slag te gaan. We werken er nu aan om de trainingen zo in te richten dat het gemakkelijker te integreren is in de praktijk.
Hoe? dat ga je zien als we alles af hebben.

Hou ons dus in de gaten en heb je vragen of toevoegingen laat het ons weten. Mensenwerk is ten slotte maatwerk!