Dank je wel voor de fijne samenwerking in 2017, we kijken uit naar het vervolg in 2018

Zoals je wellicht van ons gewend bent, willen we jou met het einde van het jaar in zicht bedanken voor de fijne samenwerking en je alle goeds voor het nieuwe jaar wensen.

We kijken ook dit jaar terug op de mooie momenten waarop we met jou kennis hebben kunnen delen. We hopen dat we een goede bijdrage hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van jou, je team en het bedrijf en dat we dit volgend jaar weer een vervolg kunnen geven.

Om ook een bijdrage aan mensen te kunnen geven die onze steun nodig hebben op plekken van de wereld waar wij niet wekelijks komen, geven we net als andere jaren ons kerstgeschenk namens jou aan Oxfam Novib. Zij gaan hiervan een meisje een studiebeurs geven en een meesterlijke meester opleiden. Wil je hier meer over weten, kijk dan hieronder voor meer informatie.

Wij wensen je hele fijne kerstdagen, heel veel liefde, geluk en gezondheid voor 2018.

Robert en Silvia Broeks

 

Meer meisjes naar school

Studiebeurs voor een meisje

Oxfam Novib gelooft in de kracht van vrouwen. Meisjes hebben net als jongens recht op onderwijs. Bovendien, onderwijs overwint armoede en is de sleutel voor een kansrijke toekomst. In Mozambique geeft Oxfam Novib voorlichting over het recht op onderwijs en over seksuele en reproductieve rechten van een vrouw. Ook ondersteunen we de strijd tegen kindhuwelijken, zodat minder meisjes hierdoor van school gaan.Wereldwijd gaan 61 miljoen kinderen niet naar een lagere school. Ook in de leeftijd van 12 tot 17 jaar krijgen veel kinderen geen onderwijs, maar liefst 202 miljoen. Het merendeel van deze kinderen zijn meisjes.

Goed onderwijs in Mali

Goed onderwijs in Mali

Goed onderwijs staat of valt met bekwame leerkrachten. In veel ontwikkelingslanden is het onderwijs van lage kwaliteit door slecht opgeleide docenten. Kinderen zitten regelmatig een hele dag op school zonder iets te leren. Om meer kinderen in de klaslokalen te krijgen en te houden, en om meer duurzame kansen voor kinderen te creëren, moet het onderwijsniveau verbeteren.

In Mali investeert Oxfam Novib in goed onderwijs en trainingen voor leerkrachten. Ook begeleidt Oxfam Novib scholen, overheden en onderwijsinstanties in het omgaan met competentieprofielen voor goede leraren. Al meer dan 3.000 docenten voor de lagere onderwijs volgden een training. Zo werken we samen aan inspirerend, duurzaam onderwijs.

Lees meer over goed onderwijs in Mali.