Is “de Klik” echt zo belangrijk bij het selecteren van personeel?

Wat onderscheid de juiste kandidaat bij het selecteren van alle anderen?

We hebben de afgelopen weken een klein onderzoekje gehouden onder mensen die verantwoordelijk zijn voor het selecteren van personeel voor hun bedrijf. Niets schokkends of grootschaligs maar we wilden graag weten waar onze klanten nu hun keuze op baseren.

De vraag was: Wanneer is iemand voor u de juiste kandidaat voor een vacature?
En wanneer weet u dat?
En wat blijkt, nog altijd speelt  de eerste indruk zowel van het cv als de persoon een grote, zo ni

et bepalende rol. Vermomt als “de KLIK” maken de meeste mensen die wij spraken daar al de beslissing. Wat ligt hier onder?

Wat is dan die klik?

Onze ervaring is dat bij de cv’s eerst de vorm en daarna de leesbaarheid en dan de inhoud bepalen of iemand een stap verder in het proces komt.
Belangrijk is hierbij dat je als je verantwoordelijk bent voor het selecteren, je weet wat je zoekt en wat voor persoonlijkheid je in huis wilt halen.

Hoe iemand zijn cv maakt (als hij of zij dit ook echt zelf doet) geeft al een goed inzicht in wat voor type je mee te maken hebt. Wij ontvingen  laatst een cv van een kandidaat voor een functie in de grafische sector, maar het cv straalde dit helemaal niet uit. Het zag er standaard uit en had een onrustige bladspiegel. Dan komen er bij ons toch echt vraagtekens boven het hoofd. Het cv wordt aan de kant geschoven en de kandidaat raakt uit beeld.Wanneer het cv met dezelfde inhoud er aantrekkelijker had uitgezien, hadden we waarschijnlijk een andere keuze gemaakt.

De klik heeft dan ook met verwachtingen en persoonlijke voorkeuren te maken.

Wat we veel observeren is dat de persoonlijke stijl die degene die gaat selecteren heeft, maakt dat kandidaten die in de aanvullende of gelijke stijl communiceren het beste klikken.
Maar is dit wel de beste stijl voor de vacature?
En hoe weet je nu welke stijl je moet hebben voor een vacature? Een belangrijke vraag voor het bedrijf maar ook voor de kandidaat. Want wanneer wederzijdse verwachtingen over een rol duidelijk zijn, is de kans van slagen en een succesvolle samenwerking vele malen groter.

Hierover volgende week meer.