Wij steunen Serious Request, jij toch ook?

Bijna iedere week vertellen we je via deze nieuwspagina iets over wat ons bezighoudt op het gebied van mensen en organisaties. We geven je dan tips hoe je beter met elkaar kunt samenwerken door gebruik te maken van kennis over communicatie en mensen.

Deze week willen we aandacht vragen voor iets dat ons ook bezighoudt namelijk de stille rampen die in onze wereld gebeuren. Wij kiezen elk jaar een goed doel om te ondersteunen. Wij doneren hier dan aan, in plaats van het geven van relatiegeschenken aan onze klanten. Dit jaar staat het glazen huis van Serious Request in Haarlem, de geboortestad van Silvia dus werd dit als vanzelfsprekend ons goede doel van dit jaar.

3FM Serious Request 2014 vraagt aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen.

3FM Serious Request 2014

De drie DJ’s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

“De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap”, zegt Eric Corton, 3FM-DJ en ambassadeur van het Rode Kruis. “Daar willen wij de ogen niet voor sluiten. Integendeel. Het is ons er veel aan gelegen om zoveel mogelijk van deze meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst te bieden, hun kracht te laten hervinden en om het probleem van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten aan te kaarten.”

Wil je nog meer over deze actie weten ga dan naar de site van Serious Request 2014.

Add subtitle text

Wij steunen Serious Request, jij toch ook?