Recruiters nemen in de haast ongeschikte werknemers aan

62% van de recruiters in bedrijven heeft moeite om de juiste medewerker voor hun bedrijf te vinden en nemen dus onder druk de verkeerde personen aan!

Resultaat, binnen een half jaar is 17% al weer vertrokken en 31% binnen 2 jaar. Dit blijkt uit een onderzoek door Hays onder 100 recruiters wereldwijd. De helft van de nieuwe medewerkers vertrekt omdat de verwachtingen en de werkelijkheid niet bij elkaar aansluiten.

Wat betekent dit voor het bedrijf? Blijvende werkdruk voor zowel de HR afdeling als de afdeling waar de nieuwe medewerker aan de slag gaat, want naast de inspanning die voor het werven en selecteren moet worden gemaakt, moeten deze nieuwe medewerkers ook worden ingewerkt.  Het vervangen van een medewerker levert al snel een flinke kostenpost op (tussen de € 3.500,- en € 6.000,-).

Voor ons is dit geen schokkend nieuws. Wij zien maar al te vaak dat de HR afdeling die belast is met het werven en selecteren zo veel op zijn bord krijgt en dat er zo veel druk van binnen het bedrijf komt, dat het bijna niet anders kan dan dat er inefficiëntie ontstaat.

Want naast de vragende manager die nu zijn vacature vervuld wil zien, is er ook nog een tekort aan gekwalificeerde mensen in de markt. Een groot spanningsveld.

Wij vinden het daarom belangrijk om de kandidaten die wij bemiddelen echt zelf gesproken te hebben. En niet zo maar een gesprek, maar een assessment waarin we de echte vaardigheden en persoonlijke eigenschappen van de kandidaat in kaart brengen. Zo helpen we beide partijen. Want het is fijn als je snel de juiste kandidaat kunt leveren, maar het levert nog meer op als de kandidaat in de praktijk en op de langere termijn dit ook waar kan maken.

Wil je meer weten, neem dan contact met ons op. Wij helpen je de juiste kandidaat aan te vinden en te binden.