Bel ons op : 023-5393119 - Mail info@communicerenenzo.nl

Ervaringen met Communicerenenzo

Communiceren Enzo / Ervaringen met Communicerenenzo

Wat onze klanten vertellen

Onze klanten komen uit verschillende branches:
Handel & Industrie: RPS Services UK& Netherlands, Hilding Anders – Vroomshoop, Vion Slachterijen – Boxtel, Brouwerij ‘t IJ – Amsterdam, Bronkhorst High Tech – Ruurlo, RPS advies en ingenieursbureau- Delft, Oldelft Ultrasound – Delft, Haco Woonwinkels -Amsterdam, van Vliet Asbest sanering-Sliedrecht, BAM vastgoed, Holland Casino- Den Haag, Broekhuis Auto’s – Ermelo, VMI group – Epe, Oliehandel Klaas de Boer – Urk, Krohne Altometer – Dordrecht, Philips – Winterswijk, Rabobank International – Utrecht, DS Kunststoffen – Apeldoorn, Boboli Benelux – Spakenburg, Isoglas – Haarlem, Mennens Hijstechniek – Hengelo, Tupak – Nijkerk,  Lastechniek Europa – Nieuwegein, Zwembaden met Stijl – Soest, Primagaz – Zutphen, Bike Europe – Amersfoort, Limagrain – Rilland, Holla Roses – Aalsmeer, Masterglass – Heerhugowaard, Rewi Flowers – Naaldwijk, AVC- Ede,  Almhof – Müller Veenendaal, KAWE- Raalte, Ballast Nedam-Nieuwegein, Havenbedrijf Rotterdam- Rotterdam,
Zakelijke Dienstverlening: T-Mobile – Den Haag, Greenfox social return-Den Haag, JLL/Tetris Architecten – Amsterdam, PWC – Amsterdam, Kneppelhout Advocaten – Rotterdam, TOP advies – Rotterdam, Jeugdtandzorg – Den Haag, HPM Video – Hilversum, Eneco – Rotterdam, Decisio – Amsterdam, Duijndam Uitzendgroep – Wateringen, United Retail – Huizen, IPS Powerful People – Capelle a/d IJssel. Kamer van Koophandel – Utrecht, Dekra people – Alkmaar, K-Swiss Global Brands-Haarlem, Vermeulen Groep-Hazerswoude, Match4U Uitzendbureau- Lochem, Young Colfield – Amsterdam, VVE beheer VT2000 – Wateringen, Anders Mediair – Barendrecht, Corpo Mission – Capelle a/d/ IJssel, Staedion Makelaardij – Den Haag, Boerstaete makelaardij – Putten, BDO – Amstelveen, Sportspectrum – Alphen a/d Rijn, Groenrijk – Santpoort, De Noot Horecagroep – Wijk aan Zee, Achmea groep & Agis Zorgverzekeringen – Amersfoort, Caresco – Amersfoort, All Inn Verspreidingen – Twello, Atos Consulting, Deactro – Dodewaard, VelzArt Automatisering – Waardenburg, HVC – Velsen, Rabobank International – Utrecht, MYBusinessmedia-Deventer, Kerridge Commercial Systems- Veghel, Hero Kindercentrale- Haarlem, Achmea Vastgoed- Amsterdam, Duurzaam Den Haag- Den Haag, Eneco-Rotterdam, Trancon-Nieuw Vennep, de Volksbank SNS/ASN-Utrecht, United Retail-Huizen
Semi Overheid: Tweede Kamer der Staten Generaal – Den Haag, Gemeente Lisse, ziekenhuis Medisch Centrum Haaglanden – Den Haag, Fioretti college – Lisse, Aventus college – Apeldoorn, Gemeente Wageningen, Gemeente Westvoorne, In Holland- Delft, Universiteit van Amsterdam, Fontys Hogescholen – Eindhoven, Delftsupport- Delft, ROC Mondriaan- Den Haag, Ministerie van Binnenlandse Zaken-Den Haag,

Training Communiceren voor de introverte professional

Het coaching traject heeft mij op zowel zakelijk als persoonlijk vlak enorm geholpen.
Robert geeft een bepaalde openheid aan de gesprekken en hoort wat er tussen de zinnen door gezegd wordt.
Daardoor geeft de training ook echt het gevoel van maatwerk.
Robert heeft een groot inlevingsvermogen in veel situaties en het talent deze in een ander perspectief te zetten.
Dit helpt bij het beter leren begrijpen/accepteren van de andere kant en het beter begrijpen van jezelf.
 Het discrapport heeft veel inzicht gegeven in zaken waar ik onzeker over was.
Ook heeft het mij een duidelijker beeld gegeven hoe ik overkom op de buitenwereld, en waarom ik/mijn systeem doe wat ik doe in bepaalde situaties.
De heldere beschrijving van mijn persoonlijkheid, de tabellen waar sterke en zwakke punten staan uitgebeeld helpen bij het beter accepteren wie ik ben en wat past bij mijn persoonlijkheid.

De opdrachten uit de modules direct in de praktijk toepassen en die naderhand bespreken is voor mij erg leerzaam geweest.

Ook de 360 feedback formulieren hebben voor een stuk meer zelfvertrouwen gezorgd.
De tips en handvaten die ik van Robert heb meegekregen zijn voor mij de beste basis die het proces van geloven in mezelf en ook het accepteren dat ‘ik oké ben’ een succes zullen laten zijn.

Kristel Bakx Havenbedrijf Rotterdam

Waardevolle Assessments

Communicerenenzo ondersteunt ons al jaren met hun assessments en onze ervaringen zijn buitengewoon positief. De assessments leveren ons hele waardevolle informatie bij de selectie van kandidaten in het sollicitatieproces. Wij zetten de assessments ook in als basis voor de ontwikkeling van onze bestaande medewerkers zodat ze zich kunnen blijven verbeteren.
Daarnaast heeft het ons inmiddels een aantal keren behoed voor het in dienst nemen van kandidaten die wij na gesprekken geschikt achtten maar waarbij na het assessment bleek dat er verborgen ‘zaken’ waren. De assessments ondersteunen ons om een goede beslissing te nemen bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Wij raden Communicerenenzo zeker aan.

Marcella Siemerink L&D Officer Bronkhorst High Tech Ruurlo

Betrouwbare trainingspartner

Ik ken Robert en Silvia inmiddels een jaar of 6. In deze jaren heb ik deelgenomen aan een teamtraining, heb ik zelf een ontwikkelassessment gedaan en heeft Silvia mij gecoacht. Ook heb ik regelmatig feedbacktrainingen bijgewoond als aanspreekpunt voor medewerkers.
Telkens weer heb ik zowel Robert als Silvia ervaren als echte “OENEN”: Open en oprecht, Eerlijk, Nieuwsgierig!
Tijdens de teamtraining en coaching heb ik “de veilige leeromgeving” zelf mogen ervaren, maar ik heb deze ook gezien in de verschillende groepen die getraind werden. De opbouw en afwisseling van de trainingen vind ik sterk, dit komt mede doordat Robert en Silvia elkaar goed aanvullen. Bij het oefenen wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van (persoonlijke) praktijkvoorbeelden, hierdoor krijg je echt een spiegel voor wat zorgt voor inzicht in je eigen gedrag. Een gezonde dosis humor en relativering maakt spannende situaties wat luchtiger en zorgt ervoor dat je je beter op je gemak gaat voelen.
Nicolle Bouwmeester HR adviseur RPS Services UK& Netherlands

Maatwerk in trainingen afgestemd op ons bedrijf

Robert en Silvia leveren maatwerk op het gebied van communicatie & leiderschap voor elke laag van ons lijnmanagement. Door middel van een praktische & mensgerichte aanpak weten zij als geen ander verandering teweeg te brengen in gedrag bij de deelnemers. De trainingen dragen bij aan bewustwording, waardoor de deelnemers beter inzicht krijgen in zijn of haar eigen functioneren. Dit zorgt voor een positief effect op de manier waarop onze managers aansturen waardoor we onze organisatie sterker maken voor de toekomstige ontwikkelingen. Onze ervaringen met Communicerenenzo maken dat we graag blijven investeren in de ontwikkeling van ons personeel.
Leon de Wit, HR advisor Krohne Altometer

Waardevolle coaching

Het coaching traject heeft mij op zowel persoonlijk- als professioneel vlak erg geholpen. Robert is een goede gesprekspartner die zijn cliënt goed kan lezen en zich goed aan kan passen aan het communicatieniveau. Dit heeft mij een vertrouwd gevoel gegeven wat eraan bijdraagt dat je relatief snel diep de gevoelige stof in duikt, maar zorgt ook dat je je snel begrepen voelt.

Mensenkennis

De hoeveelheid (mensen)kennis en ervaring die Robert heeft komt naar voren in de gesprekken. Hij kan zich goed inleven in veel situaties en kan ook dergelijke situaties in een ander perspectief zetten. Dit helpt bij het begrijpen ‘van de andere kant’ en het beter begrijpen van jezelf.
Tezamen met het assessment heeft Robert mij erg goed geholpen om mezelf beter te leren kennen. Ik heb een stuk bagage meekregen wat direct toepasbaar bleek, maar ook een deel wat ik in de jaren daarna mee heb genomen en in de loop der tijd pas praktisch heb gemaakt.

Persoonlijke aandacht

De opvolging na het traject is niet anders dan perfect. Het persoonlijke kaartje en de geregelde – uitgebreide – mailtjes geven soms net dat kleine stukje sturing wat je onverwachts toch kan gebruiken op dat moment. Zijn mails blijven je triggeren om aan jezelf te werken en de geleerde theorie in de praktijk te brengen (als dat op dat moment nog niet op een natuurlijke wijze gebeurt).
Al met al kan ik nog even doorgaan met feedback geven, maar ik kan niet anders dan erg tevreden zijn over het resultaat en de weg hoe ik (we) daar ben (zijn) gekomen. Ik zou Communicerenenzo, de methode en Robert persoonlijk absoluut aanraden.
Ronald Boot, Accountmanager Startegic Sales Bronkhorst High Tech Ruurlo

Ondernemer als klankbord

GEWELDIG!
Inmiddels werken wij al 5 jaar samen met Robert van Communicerenenzo. Een topcoach voor een onderneming als die van ons. Wij groeien hard en hebben behoefte aan een sparringpartner die onze vragen scherper krijgt maar ook praktisch advies kan geven op microniveau.
Daarnaast heeft hij ons geholpen bij het aannemen van de juiste collega’s en het coachen van collega’s die het maximale uit zichzelf willen halen.
Zeker voor ondernemers of je nu starter bent of gevorderd kan ik Robert met al zijn ervaring op het gebied van mensen en organisaties van harte aanbevelen. Je merkt vanaf het eerste contact zijn toegevoegde waarde.
Renzo Deurloo, Sociaal Ondernemer Greefox Social Return Den Haag

Loopbaancoaching

Switch in mijn loopbaan

Toen onze Algemeen Directeur vertelde dat ons bedrijf zou worden doorgelicht door een extern bureau, had ik daar in eerste instantie wel zo mijn bedenkingen over. Waarom? Als iets goed loopt dan is het toch prima, waarom iets veranderen als we alleen maar drukker en drukker worden?

Inzichten door assessment

Achteraf een beetje naief, want door de inzichten die ik heb gekregen uit het assessment, ben ik meer over mijzelf en mijn loopbaan gaan nadenken. Ook de gesprekken die later volgden met Robert over mijn functioneren binnen de organisatie, hebben mijn ogen geopend. Wat ben ik blij dat ik nog een carriere switch heb kunnen maken van productie naar personeelszaken. In het begin was het moeilijk om het operationele los te laten maar dat is nu helemaal over. Al met al zeer positieve ervaringen die geleid hebben tot een inzichtelijker bedrijf en een mooie nieuwe functie.
Dirk van Diermen – HR Manager Boboli Benelux Spakenburg

Assertiever communiceren

Ik heb heel veel geleerd van deze persoonlijke training met Robert. Mijn doel voor deze training was om assertiever te communiceren met mijn collega’s en je hebt me daar absoluut heel goed mee geholpen om hier beter in te worden. Ook heb je me de tools gegeven om dit ook in de toekomst te blijven doen.

Persoonlijke aandacht

Je begreep heel snel wat voor type persoon ik ben, wat mij drijft en waar ik tegenaan liep in mijn werk.  Je kon de inhoud van de cursus heel snel toepassen op mijn werk en persoonlijke situatie zodat het voelde alsof het helemaal voor mij was gemaakt in plaats van algemeen advies. Ik vond ook dat je de materie heel goed kon uitleggen zodat ik er ook iets mee kon in de praktijk en ik vond het heel makkelijk om met jou te praten wat best bijzonder is want ik ben normaal niet zo snel toegankelijk voor anderen.

Zelfkennis opgedaan

De cursus heeft er ook voor gezorgd dat ik mezelf beter heb leren kennen, zoals hoe mijn perfectionisme mij drijft en hoe dit mij beïnvloedt als ik met anderen werk en praat. Nogmaals heel veel dank voor jouw inzet, de extra support buiten onze sessies door je prikkelende e-mails, ik ben zeer positief en zal dit zeker uitdragen naar mijn collega’s binnen T-mobile.
Medewerker, T-Mobile Den Haag

Strategisch Leiderschap

Ik heb deze incompany training Strategisch leiderschap gevolgd met als doel om een (betere) leidinggevende te worden. Silvia en Robert hebben een goed opgebouwde cursus waarbij ze beginnen bij het begin: Leer jezelf kennen. Ze dagen je uit goed naar jezelf te kijken, je open te stellen voor je cursusgenoten en feedback te ontvangen, waardoor je in een korte tijd veel over jezelf leert.
Daarbij worden de communicatie skills ook behandeld en aangescherpt. Door middel van rollenspellen laat Robert op een geraffineerde wijze zien waar je kunt verbeteren. Na behandelen van deze basis skills, geven ze voldoende ruimte om voor jezelf een strategie te bepalen waar je met je team heen wilt en hoe je dat wilt doen.
Hierbij werk je samen met een buddy en is er een regelmatige terugkoppeling richting de andere cursusleden, zodat het strategieplan erg bruikbaar is en direct implementeerbaar in je eigen situatie.
Hiermee heb ik mijn doel bereikt en nog veel meer. Ik heb niet alleen de skills en tools meegekregen om een betere leidinggevende te zijn, maar ik heb gelijk een eerste strategisch plan waar ook mijn hele team beter van wordt. Dat is nog eens resultaat!
Deze cursus is dus geen passieve cursus. Je krijgt het hele jaar opdrachten en huiswerk mee, zodat je direct toepasbare en te implementeren oplossingen ontwikkeld.
Silvia en Robert zijn goed op elkaar ingespeeld: Silvia houdt de regie strak in handen waar dat moet en laat deze vieren waar mogelijk. Robert observeert de cursisten en geeft met zijn rollenspellen de leercurve van de cursisten nog een extra Boost. Bovenal was het dankzij Silvia, Robert en de medecursisten ook nog een hele leuke ervaring.
Tom Melsen, Teamleader Engineering, Bronkhorst High Tech

In Company training Communicatie en feedback

“Ik heb deze training als zeer prettig en leerzaam ervaren. Silvia en Robert zorgen er voor dat iedereen zich meer open stelt na elkaar maar ook durven zij de cursisten een spiegel voor te houden. Wat hierdoor gebeurt is dat je iedereen ziet groeien en verbeteren in bijv. zijn of haar communicatie. Ik zou dit iedereen aanraden want jezelf blijven ontwikkelen is goed voor jouzelf en jouw werkgever.
Tim Flierman, Purchaser

Starten met leidinggeven

Het was een hele waardevolle cursus. Ik heb veel afgeleerd en een nieuwe manier van kijken naar mensen en werk aangeleerd. Ik heb geleerd om hele duidelijke doelen te stellen en de verwachtingen van mijn medewerkers helder te krijgen. Dat is de basis. Dat betekent veel communiceren over de werkzaamheden, taken en resultaten maar ook over wat ze motiveert, hoe ze aangestuurd willen worden en wanneer ze hulp kunnen vragen. Ik doe niet meer alles zelf en heb geleerd te delegeren en hoe ik dat op een juiste manier moet doen.
Teamleader, Broekhuis automotive

Persoonlijke maatwerktraining Assertiviteit

Training was 1 op 1, persoonlijk. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Ik kijk met een goed gevoel terug op de training. Nu het e.e.a. in de praktijk toepassen en over een tijdje nog een evaluatie. Top!
Sandra Beekman – Teamleider finance Aventus ROC Apeldoorn

Persoonlijke maatwerktraining Effectief communiceren met iedereen

Bedankt voor het luisteren en het geven van advies hoe ik mijn communicatie kan verbeteren. Vooral de persoonlijke benadering en combinatie van training en coaching sprak mij enorm aan. Ik heb in een veilige leeromgeving met vertrouwen alles kunnen delen. Ik heb er zeker wat aan. Ik heb nu meer inzicht in hoe ik zelf ben, hoe ik in mijn werk ben en hoe ik met anderen omga. Dat ik dicht bij mijn gevoel moet blijven. Dat ik mijn grenzen moet stellen. Ik heb geleerd als ik ergens tegen aan loop om eerst te observeren en er niet meteen boven op te springen. Dat gaat nu veel beter. Daarna pas bedenken hoe ik het ga aanpakken en dan pas toepassen. Door deze cursus heb ik meer rust gekregen in mijn werk.
Alexandra Menijn – Senior coördinator Sportspectrum

Teamtraining Effectief communiceren en samenwerken

Silvia weet de doelgroep goed aan te spreken en de juiste voorbeelden te noemen. Ze kan prima schakelen tussen verschillende niveaus. Prettige docent. De teamdag in zijn geheel was goed georganiseerd op een inspirerende locatie.
Robert den Besten, Business Unit Manager Bronkhorst High-Tech B.V.

Training Effectief Leiderschap

Robert & Silvia, nogmaals dank voor de drie dagen inleidde in effectief leiderschap. Zojuist ook direct weer kunnen toepassen in een werksituatie, hoe dit op mij overkomt? Nou eigenlijk als magie, wat een verschil, DANK dus!
Jarno Eggink, Directeur JDI Internet Professionals

Goede sparringpartner

Het assessment dat ik heb gemaakt en de coaching die ik naar aanleiding daarvan heb gevolgd, hebben mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijzelf en mijn relaties met anderen. Het primaire doel van de coaching was voor mij het krijgen van meer zelfvertrouwen. Ik dacht dat dit alleen op het zakelijk gebied een probleem was, maar tijdens de coaching bleek dat het ook in mijn prive-leven speelt.
Door de coaching heb ik geleerd om meer boven dingen te staan, mijzelf niet mee te laten sleuren in iets en als een kip zonder kop te werk te gaan. Kortom, ik heb geleerd om meer overzicht te krijgen en te bewaren, waardoor ik meer inzicht heb in situaties en oplossingsgerichter kan handelen. Daardoor nemen onzekere gevoelens af en krijg ik meer rust in mijn hoofd. Dat komt ten goede van mijn prestaties op zakelijk gebied en heeft – misschien nog wel belangrijker – een positief effect op hoe ik mijzelf persoonlijk voel.
Daarbij heb ik geleerd om beter met stress, zowel zakelijk als privé, om te gaan en meer vertrouwen in mijzelf te hebben. Ik, en ik denk veel anderen met mij, heb wel een zeker mate van spanning/stress nodig om goed te kunnen presteren, maar ik wil niet dat dit mijn prestaties negatief beïnvloedt. Door te proberen om niet te denken aan bepaalde dingen waar ik stress van kreeg, kwam er een bepaalde lading op dingen te liggen, waardoor ik daar juist gestrest van werd. De coaching heeft mij geleerd om het faalangstige onrustige gevoel meer toe te laten en er vervolgens iets constructiefs mee doen, waardoor het ineens niet zo erg meer is.
Concrete handvatten daarvoor zijn voor mij relativeren, overzicht bewaren, goed communiceren (niet voor anderen denken) en rust bewaren. Hierdoor voel ik mijzelf meer zeker, zowel in werk als privé. Kortom mijn ervaringen met Communicerenenzo zijn heel positief, een aanrader.
Bedankt Robert!
Richard Klaassen – Ondernemer projectenburo

Inspirerende training Effectief Leiderschap

Ons kader volgde de training “Leidinggeven”. Onze managers waren zeer tevreden over de wijze waarop Silvia en Robert deze driedaagse training verzorgden. We vonden het een inspirerende training met veel afwisseling tussen theorie en praktijk. De deelnemers werden uitgedaagd om in de spiegel te kijken, wat soms best confronterend kan zijn. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden werden herkenbare situaties aan de orde gesteld en konden de deelnemers ervaren wat de gevolgen zijn van verschillende manieren van aanpak. De opgedane kennis is direct toepasbaar. Onze ervaringen met Communicerenenzo zijn goed!
Wout van ’t Wel – Marketing Communicatie Manager Bronkhorst High-Tech BV

Professionele gesprekspartner

Silvia heb ik leren kennen als zeer sociaal, beheerst en open persoon. Kenmerkend voor Silvia is haar enthousiasme en passie voor haar werk. Tijdens onze samenwerking heb ik erg veel geleerd van haar kennis, ervaring maar met name ook haar uitstekende (communicatieve) vaardigheden. Deze weet ze als geen ander op een enthousiaste en inspirerende wijze over te brengen, zowel tijdens de trainingen die ik bij haar heb gevolgd als tijdens de coaching sessies bij Primagaz. Het is erg prettig om met Silvia samen te werken! Mijn ervaringen met Communicerenenzo zijn bijzonder goed.
Jildou van der Schaaf, HR Advisor, Primagaz Nederland B.V.(SHV Gas)

Praktische communicatietraining voor leidinggevende

De training was goed en duidelijk opgebouwd. De leerdoelen sloten goed aan met de praktijkproblematiek. Er was een veilige leeromgeving. De cursusleiders kwamen rustig en duidelijk over en inspireerden tot zelf meedenken.
Bea van Zeyl, Teamleider Verpleegkundigen – Medisch Centrum Haaglanden

Persoonlijke maatwerktraining Leidinggeven

Silvia is een uitstekend coach, die weet hoe je de inhoud moet brengen zodat het blijft hangen. Zij heeft mij op een heel prettig manier begeleid en door haar ervaring weet ze de training heel goed over te brengen.
Didde Warger-Melchiorsen, Teammanager afdeling online generiek – Achmea

Back to Top