Teamtraining, effectiever samenwerken

Waarom zou je een teamtraining bij Communicerenenzo doen?

Experts in  maatwerk

Sinds 1998 zetten wij, Robert en Silvia Broeks assessments, training én coaching in om medewerkers, teams en daardoor bedrijven te versterken op het gebied van leiderschap en communicatie. Wij werken met teams in hun teamtraining aan communicatievaardigheden, hun persoonlijke effectiviteit en effectief samenwerken.

In al onze trainingen staat communicatie centraal.

Juist in een teamtraining is het samen werken en effectief communiceren het belangrijkste thema. Of je nu van een bestaand team een zelfsturend team wilt maken, of de effectiviteit van een team wilt verhogen, de sfeer en samenwerking in een team wilt versterken, het komt allemaal neer op hoe ga je met elkaar om, hoe spreek je elkaar aan, en hoe maak je gebruik van elkaars kwaliteiten.
Teamtrainingen vragen een hoge mate van mensenkennis en trainersvaardigheden van de begeleiders van een teamproces. Veiligheid en vertrouwen zijn de basis spelregels voor een teamtraining.  Onze jarenlange ervaring maakt dat we juist die elementen in een teamtraining kunnen inzetten om iedere deelnemer te laten groeien.

EFFECTIEVER COMMUNICEREN? – TEAMTRAINING? – INVESTERING € 995,-

Wil je samen met je collega’s visie delen en onderwerpen trainen als communicatie, samenwerken en leidinggeven wanneer het jou uitkomt? Volg dan een teamtraining. Snel, flexibel, leerzaam en effectief. Prijs is per dagdeel voor 8 deelnemers en excl. 21% btw
Aanmelden

Trainen is doen!

Trainen betekent uiteraard veel oefenen. Vergelijk het met sport. Daar trainen sporters ook samen om hun vaardigheden te verbeteren om daarna een goede wedstrijd te kunnen spelen. Trainen is vallen en opstaan om het uiteindelijk beter te doen in de praktijk. Fouten maken mag en is normaal, het hoort bij het leren.
Onze teamtrainingen bieden veel  afwisseling en zijn op de dagelijkse praktijk gericht, met oog voor de verschillende niveaus en leerstijlen binnen de groep deelnemers.

Teamtraining

We zijn met het hele Verkoopteam naar de Apenheul geweest om een teamtraining te volgen. Effectiever samenwerken en dus ook communiceren was het centrale thema. Hoe kijkt en doet ieder vanuit zijn of haar perspectief? Want we zijn allemaal anders en dat schuurt soms. We hebben naast de uitleg ook veel werkvormen gedaan met elkaar en dat heeft een mooi tastbaar resultaat opgeleverd. Silvia weet de doelgroep goed aan te spreken en de juiste voorbeelden te noemen. Ze kan prima schakelen tussen verschillende niveaus. Prettige docent. De teamdag in zijn geheel was goed georganiseerd op een inspirerende locatie.
Robert den Besten, Bronkhorst High Tech.

Werkwijze

Na de inventarisatie van de doelen die jullie als bedrijf voor ogen hebben met de teamtraining, vervolgen we met de inventarisatie van de  persoonlijke leerdoelen van de deelnemers.
Daarna maken wij de training op maat die in verschillende workshops wordt gegeven. De workshops worden altijd door een trainer en een co-trainer/trainingsacteur gegeven. Zo krijgt iedere deelnemer de aandacht die hij of zij nodig heeft om de gestelde doelen te behalen.
Na iedere workshop volgt een praktische opdracht die de deelnemers in de periode tussen de workshops door moeten uitvoeren. Zo blijft het geleerde uit de training bewust in de drukte van alle dag en zal de verandering in houding, gedrag en vaardigheden steeds meer eigen worden bij de deelnemer.Afhankelijk van de inhoud en leerdoelen van iedere teamtraining zal het aantal workshops tussen de 1 en 4  liggen.
Wij hebben een ruime ervaring opgedaan in het maken en geven van deze teamtrainingen bij diverse bedrijven (van 20 tot 500 medewerkers).

Thema’s voor teamtrainingen kunnen zijn:

  • Effectief samenwerken
  • Hoe worden we een zelfsturend team
  • Beter communiceren als team
  • Omgaan met verschillende persoonlijkheden in een team
  • Feedback geven en ontvangen in een team
  • Timemanagement en teamwork

Maak vrijblijvend kennis en kijk of de klik er is!

Samen maken we er  een mooie teamtraining van.

Filmpje met RPS – Young Professionals in ‘de Lik’ in Utrecht