Selectie Assessment

SELECTIE ASSESSMENT

PROFESSIONEEL SELECTEREN MET EEN SELECTIE ASSESSMENT

Het werven en selecteren van een nieuwe medewerker is of je dit nu zelden of regelmatig doet, een hele klus. Want of de markt nu bezaaid is met werkzoekenden die allemaal reageren op je vacature of dat je zoekt naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg, er komt veel bij kijken om echt de juiste persoon te selecteren. Vaak spelen persoonlijke voorkeuren en onderbuikgevoel een rol bij het maken van de uiteindelijke keuze. Daar komt nog bij dat niet iedere sollicitant even goed is in zichzelf presenteren. Terwijl sommige sollicitanten dit juist heel goed kunnen maar inhoudelijk de baan misschien wel minder goed kunnen vervullen. Een selectie assessment meet objectief en laat neutraal de voorkeuren en eigenschappen zien van de sollicitant.

EEN SELECTIE ASSESSMENT GEEFT DUIDELIJKHEID EN ZEKERHEID

Wij kunnen als onafhankelijke specialist het gesprek voeren met een sollicitant maar je kunt ook zelf de selectiegesprekken houden en het selectie assessment als professioneel hulpmiddel inzetten. Wij ondersteunen onze klanten bij het houden van professionele selectiegesprekken en leren ze het assessment in te zetten. Dit selectie assessment bestaat uit diverse online vragenlijsten waarbij gekeken wordt of de sollicitant de eigenschappen en competenties heeft die passen bij de gevraagde functie. Je kunt met de uitkomsten van het selectie assessment heel gericht je sollicitatiegesprekken voeren en een weloverwogen keuze maken.

Wil je eens ervaren wat een assessment voor jou kan doen? Meld je dan hier aan. Kennismakingsprijs € 495,-

Wil je eens proberen een selectie assessment in te zetten in je selectieprocedure dan helpen we je graag. Misschien wil je het eerst zelf proberen om te zien wat de metingen je vertellen. Prijs is excl. 21% btw.
Aanvragen

HOE WERKT EEN SELECTIE ASSESSMENT?

Wij bespreken samen de inhoud van de functie en wat verwacht wordt van de nieuwe medewerker. Op basis van de gevraagde competenties stellen wij een normprofiel op. De sollicitanten ontvangen van ons een uitnodiging voor het maken van het selectie assessment. En daarna volgt het interview waarin de uitkomsten worden besproken maar ook eventuele vraagtekens die je beantwoord wilt hebben. We maken gebruik van het PAS assessment. De resultaten in het rapport laten direct zien:
  • de eigenschappen die de sollicitant succesvol zullen maken voor de functie
  • de eigenschappen die een risico vormen met name onder druk
  • de ‘vragen die gesteld moeten worden’ in het verdere sollicitatiegesprek
  • de conclusie op basis van de eigenschappen van de sollicitant

WAT LEVERT EEN SELECTIE ASSESSMENT OP?

Na het gesprek krijg je van ons naast de persoonlijke feedback over de kandidaat, een geschreven profiel waarin je in een oogopslag kunt zien wat de kwaliteiten en valkuilen van de betreffende kandidaat zijn en hoe je deze het beste kunt inzetten en ontwikkelen. Je bepaalt natuurlijk zelf of je de kandidaat in dienst neemt of niet. Het Selectie Assessment geeft een duidelijk en volledig beeld van de kandidaat zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.
Onze profielen zijn beknopt, prettig leesbaar en geven direct inzicht in de persoonlijkheid en de competenties van de sollicitant.

SELECTIE ASSESSMENT – GEEFT INZICHT IN MENSEN

Mij werd gevraagd een assessment te doen bij mijn sollicitatie naar teamleider. Bij zo’n assessment probeert het bedrijf een beeld te krijgen van mijn intelligentie, persoonlijkheid, hoe ik omga met de uitdagingen van de functie en natuurlijk mijn werkhouding.
Na het maken van de testen kreeg ik een uitnodiging van Robert (Communicerenenzo) om de testresultaten te bespreken. Bij binnenkomst werd ik al vrij snel gerustgesteld door hem. Hier en daar waren er wel wat verbeterpunten maar volgens Robert niet iets waar ik niet aan zou kunnen werken. Het heeft me wel verbaasd hoe goed Robert inzicht in mijn persoonlijkheid heeft gekregen door middel van deze vragenlijsten en capaciteitstesten. Hij wist me goed te omschrijven hoe ik als persoon ben en wat mij motiveert. Soms zijn het dingen die je liever niet hoort maar als je goed in de spiegel kijkt dan blijkt er wel zeker een kern van waarheid in te zitten. Dit kan soms best lastig zijn. Thuis was er in ieder geval veel herkenning in het verslag van Robert.
Al met al heb ik er een goed gevoel aan overgehouden en hebben Robert en ik nog regelmatig contact als Robert en Silvia binnen het bedrijf zijn. Hun interesse in mij als persoon is niet opgehouden na het assessment en dat is goed om te zien en geeft me vertrouwen.
Ronnie Steenblik, Bronkhorst High Tech

MEER WETEN?

SELECTIE ASSESSMENT – MEER ZEKERHEID EN DUIDELIJKHEID

Bel 023-5393119  of vraag hier vrijblijvend informatie aan over onze assessments.
Meer informatie aanvragen