Robert Broeks

Robert Broeks

Na mijn studie economie heb ik als ondernemer al vroeg geleerd hoe belangrijk het is de juiste mensen aan te trekken en te ontwikkelen. Met vallen en opstaan heb ik wijze lessen geleerd. In 1996 maakte ik de overstap naar de recruitmentbranche. Wat een interessant vakgebied, mensen en organisaties samenbrengen. Om een goede match te maken is het van belang te begrijpen in welke levensfase iemand zit en welke prioriteiten er spelen. Een goed gesprek met elkaar voeren is dan ook essentieel tijdens het selecteren om uit te vinden wat er speelt en wat iemand werkelijk drijft.
Ik heb geleerd assessments af te nemen. Een wereld ging voor me open. Mensen leerde ik op een dieper niveau kennen en ik leerde over hun drijfveren, ambities en competenties. Ik kwam echt in gesprek met de ander, voorbij het sociale masker. De mens achter het masker fascineert me steeds meer. Assessments zijn een effectief hulpmiddel om snel dieper in gesprek te komen. Inmiddels heb ik bij veel mensen assessments afgenomen, op ieder niveau en ik heb kunnen zien waarom en wanneer mensen slagen of falen in hun werk. Het is echt een waardevolle investering voor je organisatie en voor je medewerker. Het geeft inzicht in hoe jij in elkaar zit en hoe je effectief met jou moet omgaan. Dat is heel handig voor de leidinggevende en voor de medewerker zelf.

Investeer in je medewerkers !

Mensen zijn uniek en iedereen is anders. Hoe we genetisch in elkaar zijn gezet, beïnvloedt hoe we informatie verwerken en leren, wat ons temperament is, introvert of extravert, hoe we communiceren met elkaar en hoe we doen. Dat betekent nogal wat en het verklaart ook waarom er zo makkelijk communicatieproblemen ontstaan. We begrijpen gewoon niet hoe de ander in elkaar steekt omdat we denken, voelen en doen vanuit onze eigen belevingswereld. Ik wil graag mijn steentje bijdragen als trainer en coach door mijn kennis en ervaring te delen over wat mensen beweegt en hoe ze optimaal presteren door ze op de juiste manier aan te spreken. Ik wil daarom maatwerk leveren omdat mensen uniek zijn en iedere situatie anders is. Maatwerk in assessments, training en coaching. Iedere training schrijven we op maat, afgestemd op de praktijksituatie en leerbehoefte van de medewerker. Op deze manier krijg je optimale resultaten.

Wat je geeft, krijg je terug.

Investeer in je mensen, train en coach ze en maak ze sterker zodat zij hun doelstellingen kunnen behalen, effectief en met plezier. Tevreden en blije medewerkers geven veel terug en zullen ook investeren in jou en je organisatie. Als ze zich veilig voelen, gewaardeerd en voldoende uitdaging krijgen, zal je rendement omhoog gaan met minder frustratie en moeite. Dat is mijn ervaring. Graag deel ik mijn kennis en ervaring. Communicatie is de verbindende factor tussen mensen en organisaties. De belangrijkste factor in mijn ogen. Vandaar dat we gekozen hebben om dit te uiten via onze bedrijfsnaam.

Robert Broeks

Trainer/Coach & Assessor

Investeer in uw mensen en zij investeren in u!

Wat klanten zeggen over Robert Broeks

Waardevolle coaching

Het coaching traject heeft mij op zowel persoonlijk- als professioneel vlak erg geholpen. Robert is een goede gesprekspartner die zijn cliënt goed kan lezen en zich goed aan kan passen aan het communicatieniveau. Dit heeft mij een vertrouwd gevoel gegeven wat eraan bijdraagt dat je relatief snel diep de gevoelige stof in duikt, maar zorgt ook dat je je snel begrepen voelt.

Mensenkennis

De hoeveelheid (mensen)kennis en ervaring die Robert heeft komt naar voren in de gesprekken. Hij kan zich goed inleven in veel situaties en kan ook dergelijke situaties in een ander perspectief zetten. Dit helpt bij het begrijpen ‘van de andere kant’ en het beter begrijpen van jezelf.
Tezamen met het assessment heeft Robert mij erg goed geholpen om mezelf beter te leren kennen. Ik heb een stuk bagage meekregen wat direct toepasbaar bleek, maar ook een deel wat ik in de jaren daarna mee heb genomen en in de loop der tijd pas praktisch heb gemaakt.

Persoonlijke aandacht

De opvolging na het traject is niet anders dan perfect. Het persoonlijke kaartje en de geregelde – uitgebreide – mailtjes geven soms net dat kleine stukje sturing wat je onverwachts toch kan gebruiken op dat moment. Zijn mails blijven je triggeren om aan jezelf te werken en de geleerde theorie in de praktijk te brengen (als dat op dat moment nog niet op een natuurlijke wijze gebeurt).
Al met al kan ik nog even doorgaan met feedback geven, maar ik kan niet anders dan erg tevreden zijn over het resultaat en de weg hoe ik (we) daar ben (zijn) gekomen. Ik zou Communicerenenzo, de methode en Robert Broeks persoonlijk absoluut aanraden.
Ronald Boot, Accountmanager Strategic Sales – Bronkhorst High Tech Ruurlo.

Ondernemer als klankbord

Inmiddels werken wij al 5 jaar samen met Robert Broeks van Communicerenenzo. Een topcoach voor een onderneming als die van ons. Wij groeien hard en hebben behoefte aan een sparringpartner die onze vragen scherper krijgt maar ook praktisch advies kan geven op microniveau.
Daarnaast heeft hij ons geholpen bij het aannemen van de juiste collega’s en het coachen van collega’s die het maximale uit zichzelf willen halen.
Zeker voor ondernemers of je nu starter bent of gevorderd kan ik Robert met al zijn ervaring op het gebied van mensen en organisaties van harte aanbevelen. Je merkt vanaf het eerste contact zijn toegevoegde waarde.

Renzo Deurloo, Sociaal Ondernemer – Greenfox Social Return Den Haag

Waardevolle assessments

Toen onze Algemeen Directeur vertelde dat ons bedrijf zou worden doorgelicht door een extern bureau, had ik daar in eerste instantie wel zo mijn bedenkingen over. Waarom? Als iets goed loopt dan is het toch prima, waarom iets veranderen als we alleen maar drukker en drukker worden?
Achteraf een beetje naief, want door de inzichten die ik heb gekregen uit het assessment, ben ik meer over mijzelf gaan nadenken. Ook de gesprekken die later volgden met Robert over mijn functioneren binnen de organisatie, hebben mijn ogen geopend. Wat ben ik blij dat ik nog een carriere switch heb kunnen maken van productie naar personeelszaken. In het begin was het moeilijk om het operationele los te laten maar dat is nu helemaal over. Al met al zeer positieve ervaringen die geleid hebben tot een inzichtelijker bedrijf en een mooie nieuwe functie.
Dirk van Diemen, HR Manager – Boboli Benelux Spakenburg.

Professionele gesprekspartner

Nogmaals bedankt Robert voor het luisteren en het geven van advies hoe ik mijn communicatie kan verbeteren in mijn nieuwe functie als leidinggevende. Ik heb er zeker wat aan. Ik heb nu meer inzicht in hoe ik zelf ben, hoe ik in mijn werk ben en hoe ik met anderen omga. Dat ik dicht bij mijn gevoel moet blijven. Dat ik mijn grenzen moet stellen. Ik zie nu waar ik mijzelf nog kan verbeteren in de omgang met anderen. Dankzij het schema van vier persoonlijkheidsstijlen begrijp ik  nu beter waarom een bepaald persoon zich op een bepaalde manier gedraagt en hoe ik deze persoon het beste kan benaderen.
Door jouw rapport na het assessment goed te lezen, zie ik waar mijn kracht ligt en waar mijn valkuilen liggen. Ik heb geleerd als ik ergens tegen aan loop om eerst te observeren en er niet meteen boven op te springen. Ik ben mij nu bewust van de vier stijlen van leidinggeven. Afhankelijk van de situatie moet ik gaan kijken welke stijl van leidinggeven geschikt is in een bepaalde situatie. Dit is nog best moeilijk in de praktijk. Als er nu een probleem is bij een medewerker kom ik niet meteen met oplossingen, maar probeer ik  door vragen te stellen aan de ander en te luisteren uit te zoeken wat precies het probleem is en wat voor oplossingen mogelijk zijn. Ik ben mij nu veel meer bewust dat vragen stellen erg belangrijk is. Door deze cursus en jouw coaching heb ik meer rust gekregen in mijn werk.
Alexandra Menijn, Senior Coördinator – Sportspectrum Alphen aan de Rijn