Cursus Assertiviteit

CURSUS ASSERTIVITEIT

WAT ZOEK JE IN EEN CURSUS ASSERTIVITEIT?

Kun je niet zo goed opkomen voor jouw mening? Ga je het liefst meningsverschillen of kritiek uit de weg? Deze cursus assertiviteit leert je assertief te communiceren vanuit jezelf. Assertief zijn of niet, heeft vooral te maken met ‘hoe je in elkaar bent gezet’. Wetenschappelijke onderzoeken wijzen steeds meer op je genetische aanleg als bron voor jouw voorkeuren om rustig en afwachtend te zijn of juist assertief en direct. Het verschil dat bekend staat als introvert en extravert. Uiteraard vormt het leven je verder en kan je veel vaardigheden versterken maar je temperament verandert niet wezenlijk. Je kunt assertiviteit dus zeker trainen en assertiever worden in je communicatie ook al is je natuurlijke aanleg anders!

ASSERTIVITEIT EN GEBREK AAN ZELFVERTROUWEN

Een cursus assertiviteit kan op verschillende niveaus directheid, overtuigingskracht of assertiviteit versterken. Heb je het gevoel dat je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt? Loop je rond met een negatief zelfbeeld? Dan is het verstandig om eerst je zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen aan te pakken. De ‘Cursus Zelfvertrouwen‘ helpt je te onderzoeken waar jouw negatieve zelfbeeld vandaan komt. Wellicht ben je gepest op school. Was het thuis moeilijk om op te groeien omdat er weinig geld was. Wellicht waren er andere problemen waardoor je het mikpunt werd, je twijfelde of je gewenst was, je terugtrok in je eigen wereld. Je leert in deze cursus assertiviteit negatieve overtuigingen om te zetten naar positieve overtuigingen die je zelfbeeld juist versterken waardoor je aandacht minder op jezelf komt te liggen en meer naar de ander kan uitgaan. Je krijgt meer zelfrespect en zelfvertrouwen waardoor je de volgende stap kunt zetten naar meer opkomen voor jezelf en jezelf meer laten zien.

“Effectief communiceren met een ander is belangrijk…

                                                      …effectief communiceren met jezelf is essentieel.”

DEZE PERSOONLIJKE CURSUS ASSERTIVITEIT IS MAATWERK

Heb je het gevoel dat je niet alles zo voor elkaar krijgt als je zelf zou willen? Werk je hard maar is het resultaat niet altijd wat je er van verwacht had? Heb je het gevoel er soms alleen voor te staan dat je niet goed zichtbaar bent in de organisatie? Hoor je vaak dat je je wel wat meer mag laten zien en horen in een vergadering of werkoverleg? Kom je regelmatig moe thuis en mis je het plezier in je werk?
Wat de situatie ook is, wij schrijven de cursus assertiviteit op maat, afgestemd op jouw behoefte en leerdoelen. We beginnen altijd met een vragenlijst waarin we helder krijgen wat je wilt bereiken door assertiever te worden.  In deze cursus assertiviteit krijg je antwoorden op situaties als:

Herken jij je in een of meer van deze vragen?

  • Kom je niet altijd op voor jezelf?
  • Heb je moeite met dominante personen?
  • Is  Nee zeggen voor jou lastig?
  • Vind je het moeilijk om voor jouw mening op te komen?
  • Gaat het uitspreken in een groep soms lastig ?
  • Gaan anderen er soms met jouw ideeën vandoor?
  • Laat je het er bij zitten als je weerstand van anderen krijgt?
  • Wil je soms te graag aardig gevonden worden?
  • Doe je soms dingen tegen je gevoel in?

Assertiviteit trainen? – Schrijf je hier in. Investering € 995,-

Wil je persoonlijk getraind worden in Assertiviteit wanneer het jou uitkomt? Volg dan deze cursus assertiviteit. Snel, flexibel, leerzaam en effectief. Deze cursus assertiviteit bestaat uit 7,5 uur persoonlijke coaching/training, alle materialen, toegang tot ons online leerplatform en een helder rapport waarin jouw Communicatiestijl staat beschreven met tips hoe je effectiever kunt communiceren. Dit kan online via videobellen of offline bij jou op locatie of bij ons aan de keukentafel of in een mix van deze vormen. Prijs is excl. 21% btw.
Inschrijven

Resultaat persoonlijke cursus Assertiviteit

  • Meer inzicht en zekerheid in hoe je beter op kunt komen voor jouw mening.
  • Je bent beter in staat je grenzen aan te geven.
  • Het is makkelijker om  begrip te krijgen in je eigen communicatiestijl en die van je collega’s.
  • Je  kunt met meer effect communiceren.

Assertiever communiceren

Ik heb heel veel geleerd van deze persoonlijke assertiviteitscursus met Robert. Mijn doel voor deze training was om assertiever te communiceren met mijn collega’s en je hebt me daar absoluut heel goed mee geholpen om hier beter in te worden. Ook heb je me de tools gegeven om dit ook in de toekomst te blijven doen.

Persoonlijke aandacht

Je begreep heel snel wat voor type persoon ik ben, wat mij drijft en waar ik tegenaan liep in mijn werk.  Je kon de inhoud van de cursus heel snel toepassen op mijn werk en persoonlijke situatie zodat het voelde alsof het helemaal voor mij was gemaakt in plaats van algemeen advies. Ik vond ook dat je de materie heel goed kon uitleggen zodat ik er ook iets mee kon in de praktijk en ik vond het heel makkelijk om met jou te praten wat best bijzonder is want ik ben normaal niet zo snel toegankelijk voor anderen.

Zelfkennis opgedaan

De cursus heeft er ook voor gezorgd dat ik mezelf beter heb leren kennen, zoals hoe mijn perfectionisme mij drijft en hoe dit mij beïnvloedt als ik met anderen werk en praat. Nogmaals heel veel dank voor jouw inzet, de extra support buiten onze sessies door je prikkelende e-mails, ik ben zeer positief en zal dit zeker uitdragen naar mijn collega’s binnen T-mobile.
Medewerker, T-Mobile Den Haag

Voor wie is de persoonlijke cursus Assertiviteit?

  • Voor iedereen die moeite heeft zijn grenzen te bewaken.
  • Die soms te agressief of soms te afwachtend reageert.
  • Die moeite heeft met nee zeggen.
  • Voor iedereen die te veel werk op zijn bord laat komen.
  • Voor iedereen die moeite heeft om de balans tussen werk en privé te vinden.

Programma

  • Je leert wat assertief, sub-assertief en agressief gedrag is.
  • We bespreken wat jou nu nog tegenhoudt om beter op te komen voor jezelf.
  • Je leert welke hulpmiddelen je daarbij kunt gebruiken en welke valkuilen er zijn.
  • Je krijgt tools om jouw grenzen te vinden en te bewaken zodat balans ontstaat tussen eigen en andermans belangen.

Studiewijze

Voorafgaand aan deze cursus assertiviteit brengen we eerst je leerdoelen in kaart voor jezelf én voor de trainer. Je maakt daarna een korte persoonlijke analyse die jouw kwaliteiten en valkuilen in kaart brengt op het gebied van communiceren, samenwerken en effectiviteit. Dit vormt samen de basis voor jouw persoonlijke maatwerktraining.
Tijdens deze cursus werk je aan jouw assertiviteit aan de hand van diverse oefeningen, opdrachten en jouw praktijkvoorbeelden. Heb je de gehele cursus gevolgd, dan ontvang je een certificaat.

Kijk ook eens onze webstories over assertiviteit en blended learning, de mix van live en online leren waar en wanneer het jou past.

Hoelang, wanneer en waar?

Deze persoonlijke cursus assertiviteit bestaat uit 3 sessies persoonlijke coaching/training, alle materialen, toegang tot ons online leerplatform en een helder rapport waarin jouw Communicatiestijl staat beschreven met tips hoe je effectiever kunt communiceren.
  • De coachingsessies duren ongeveer 2.5 uur
  • De training start wanneer het jou uitkomt.
  • Je kunt bij ons aan de keukentafel in Velserbroek of op jouw werklocatie afspreken.

Vervolgtrainingen

Wil je eerst een persoonlijk cursusadvies?

Twijfel je bij het kiezen van een cursus en wil je eerst afstemmen wat bij je past? Vraag dan hier jouw cursusadvies aan. Wij adviseren je vrijblijvend en natuurlijk kosteloos.

Maak vrijblijvend kennis en kijk of de klik er is!

Leg jouw situatie aan ons voor. We helpen je graag.