Teamtraining

Teamtraining DISC – kleur bekennen

Je hebt de juiste mensen op de juiste plaats in je team en toch kan het beter

Hoe kan het toch dat een team van goede mensen niet het beste in elkaar naar boven haalt? Het zijn toch stuk voor stuk professionals die goed gekwalificeerd zijn voor hun functie?
  • Komt het gewenste resultaat er maar niet echt uit?
  • Ontstaan er conflicten in je team?
  • Zie je sommige teamleden soms ondersneeuwen bij anderen?
  • Heb je het idee dat de onderlinge communicatie beter kan?
  • Groeien niet alle leden van het team mee met je bedrijf?
  • Zijn er mensen waarvan je weet dat ze goede ideeën hebben maar die zich nooit melden?
  • Geeft de samenwerking met sommige teamleden je veel energie en kosten anderen je juist energie?

Experts in  maatwerk

Sinds 1998 zetten wij, Robert en Silvia Broeks assessments, training én coaching in om medewerkers, teams en daardoor bedrijven te versterken op het gebied van leiderschap en communicatie. Wij werken met teams in hun teamtraining aan communicatievaardigheden, hun persoonlijke effectiviteit en samenwerking.

In deze teamtraining DISC staat communicatie centraal.

Juist in een teamtraining DISC is het samen werken en effectief communiceren het belangrijkste thema. Of je nu van een bestaand team een zelfsturend team wilt maken of de effectiviteit van een team wilt verhogen, de sfeer en samenwerking in een team wilt versterken, het komt allemaal neer op hoe ga je met elkaar om, hoe spreek je elkaar aan, en hoe maak je gebruik van elkaars kwaliteiten?
Teamtrainingen vragen een hoge mate van mensenkennis en trainersvaardigheden van de begeleiders van een teamproces. Veiligheid en vertrouwen zijn de basis spelregels voor een teamtraining.  Onze jarenlange ervaring maakt dat we juist die elementen in een teamtraining kunnen inzetten om iedere deelnemer te laten groeien.

WIL JE JE TEAM TRAINEN MET DISC – KLEUR BEKENNEN? INVESTERING € 895,-

Wil je samen met je collega’s visie delen over elkaars kwaliteiten en uitdagingen? Volg dan een teamtraining met Disc. Snel, flexibel, leerzaam en effectief. Prijs is per dagdeel voor 8 deelnemers en excl. disc rapport en excl. 21% btw
Aanmelden

Trainen is doen!

Trainen betekent uiteraard veel oefenen. Vergelijk het met sport. Daar trainen sporters ook samen om hun vaardigheden te verbeteren om daarna een goede wedstrijd te kunnen spelen. Trainen is vallen en opstaan om het uiteindelijk beter te doen in de praktijk. Fouten maken mag en is normaal, het hoort bij het leren.
Onze teamtrainingen bieden veel  afwisseling en zijn op de dagelijkse praktijk gericht, met oog voor de verschillende niveaus en leerstijlen binnen de groep deelnemers.

Voor wie is deze Teamtraining DISC

Voor iedereen die voelt dat er effectiever samengewerkt kan worden. In deze teamtraining met behulp van DISC®“ gaan we met de teamleden aan het werk om ze meer begrip van hun eigen en elkaars persoonlijke stijl van communiceren te geven.
Het DISC-model brengt voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. Na een korte uitleg over de inhoud van de 4 basisstijlen, gaan de deelnemers op een speelse maar praktische manier zichzelf en elkaar leren herkennen.
Er wordt aandacht besteed aan de gevolgen van de verschillende stijlen voor de manier van communiceren, samenwerken en werkhouding. Natuurlijk wordt ook op een praktische manier duidelijk hoe je in de praktijk het beste uit jezelf en uit elkaar kunt halen.
Kortom een korte, krachtige teamtraining die de aanzet geeft tot een betere samenwerking en een hogere effectiviteit.

Teamtraining

We zijn met het hele Verkoopteam naar de Apenheul geweest om een teamtraining te volgen. Effectiever samenwerken en dus ook communiceren was het centrale thema. Hoe kijkt en doet ieder vanuit zijn of haar perspectief? Want we zijn allemaal anders en dat schuurt soms. We hebben naast de uitleg ook veel werkvormen gedaan met elkaar en dat heeft een mooi tastbaar resultaat opgeleverd. Silvia weet de doelgroep goed aan te spreken en de juiste voorbeelden te noemen. Ze kan prima schakelen tussen verschillende niveaus. Prettige docent. De teamdag in zijn geheel was goed georganiseerd op een inspirerende locatie.
Robert den Besten, Bronkhorst High Tech.

Werkwijze

Na de inventarisatie van de doelen die jullie als bedrijf voor ogen hebben met de teamtraining DISC, vervolgen we met de inventarisatie van de  persoonlijke leerdoelen van de deelnemers.
Daarna maken wij de teamtraining op maat die altijd door een trainer en een co-trainer/trainingsacteur gegeven. Zo krijgt iedere deelnemer de aandacht die hij of zij nodig heeft om de gestelde doelen te behalen.
We hebben ruime ervaring opgedaan in het maken en geven van deze teamtraining DISC bij diverse bedrijven (van 20 tot 500 medewerkers).

Thema’s voor teamtrainingen kunnen zijn:

  • Effectief samenwerken
  • Hoe worden we een zelfsturend team
  • Beter communiceren als team
  • Omgaan met verschillende persoonlijkheden in een team
  • Feedback geven en ontvangen in een team
  • Timemanagement en teamwork

Maak vrijblijvend kennis en kijk of de klik er is!

Samen maken we er  een mooie teamtraining van.