PAS Assessment

PAS assessment

voor selectie en ontwikkeling

Het doen van een selectie of ontwikkel assessment zoals het PAS assessment, is voor de meesten van ons een spannende ervaring. Als deelnemer geef je je bloot, je wordt beoordeeld. Zijn de uitkomsten goed genoeg? Ben ik wel goed genoeg kan dan soms het gevoel worden?

Geen goed of fout

Bij een assessment gaat het niet over goed of fout maar om wat het beste bij jou PASt. Wij kijken dieper naar onderliggende drijfveren, kwaliteiten en uitdagingen, naar wie je bent, wat je wilt en kunt en naar de mogelijkheden binnen de organisatie. Hoe goed pas jij bij de functie en bij de organisatie? Dat wordt gemeten met dit PAS assessment!

Waardevolle inzichten door PAS assessment

In dit assessment doe je hele waardevolle inzichten op en krijg je bevestigd waar je goed in bent en krijg je te zien waar je aan kunt werken. Tijdens het interview krijg je uitgelegd wat de uitkomsten zeggen en je kunt natuurlijk al je vragen stellen. De praktische tips in het rapport en uit het gesprek kun je direct omzetten naar een plan van aanpak.

Confronterende vragen

Maar ook de opdrachtgever krijgt confronterende vragen voordat het assessment wordt afgenomen. Wie wil je zijn als organisatie? Welke kernwaarden vind je belangrijk? Welke resultaten wil je bereiken? Welke mensen passen bij je organisatie, in de huidige cultuur?

Heldere communicatie

Uiteindelijk worden al deze gegevens van de organisatie en van de deelnemers zorgvuldig verwerkt in een heldere rapportage zodat snel duidelijk wordt of de persoon wel of niet bij de functie en de organisatie past. Wij blijven op de zijlijn beschikbaar voor advies tijdens het inwerktraject zodat de deelnemer optimaal kan landen in de functie en organisatie.

Ruime ervaring met PAS assessment

Onze persoonlijke benadering en langdurige samenwerking met onze opdrachtgevers de afgelopen 25 jaar maakt dat we ruim 5.000 assessments hebben afgenomen en dus beschikken over een grote dosis menskennis die we graag met je willen delen.

Wat wordt gemeten in het PAS assessment?

1. Persoonlijke Kenmerken/Competenties

Als deelnemer beantwoord je 250 vragen die te maken hebben met je persoonlijk (werk)gedrag. Het geeft een beeld weer hoe je naar jezelf, je werkhouding en de samenwerking met anderen kijkt.

2. Intelligentie

Je wordt gemeten op intelligentie, oftewel hoe goed ben je in het oplossen van problemen en hoeveel tijd heb je daar voor nodig?  Het analytisch vermogen wordt getest op 4 onderdelen: Verbaal, numeriek, ruimtelijk en logisch redeneervermogen.

3. Nauwkeurigheid

We meten hoe nauwkeurig je bent en hoe je omgaat met het interpreteren en verwerken van diverse opdrachten. Het laat zien hoe snel en hoe nauwkeurig je bent wat ook  bepalend is voor hoelang het inwerktraject duurt en hoe intensief de begeleiding moet zijn.

Het interview

In het assessmentrapport worden jouw persoonlijke kenmerken beschreven als assertiviteit, pro-activiteit, doorzettingsvermogen, oplossingsgerichtheid, stressbestendigheid, flexibiliteit, nauwgezetheid, openheid, vriendelijkheid, extraversie, emotionele stabiliteit, betrouwbaarheid. Ieder kenmerk laat een score zien die wordt bepaald door de antwoorden op de 250 vragen. Elk kenmerk kan zo afzonderlijk bekeken worden door de bijbehorende ‘standaard uitslag’ te lezen. In het interview, het belangrijkste onderdeel van het assessment worden de verbanden besproken tussen de verschillende kenmerken en daar wordt achter het masker gekeken met de persoon. Het uitgebreide interview door een assessor geeft daardoor nog meer verdieping en nuance door te vragen naar oorzaak, gevolg, intentie, drijfveren en situaties die een belangrijke rol spelen.

Voorspellende waarde

Het assessment zegt niet wie je bent en bepaalt ook niet je volledige persoonlijkheid. De verschillende kenmerken hebben echter een voorspellende waarde en geven een indicatie wat in de praktijk verwacht kan worden van jou qua (werk)gedrag.
Bij het lezen van het assessmentrapport moet je goed voor ogen houden dat het niet geschreven is als een waarde oordeel in termen van goed of slecht. Een kenmerk kan voor de ene functie belangrijk of gunstig zijn en kan voor de andere functie onbelangrijk of zelfs nadelig zijn.

Resultaat PAS assessment

Het assessment meet welke kenmerken of competenties van de kandidaat passen bij de functie. Je ziet direct hoe goed de match is. Het toepassen van de inzichten en adviezen in het assessmentrapport helpt bij het inwerken en verder ontwikkelen van de medewerker.

Betrouwbaarheid

Het PAS assessment wordt door ons al 25 jaar ingezet en wordt gewaardeerd met een ruime 8. De deelnemers herkennen zich snel in zowel de kwaliteiten als de ontwikkelpunten. Ook op de werkvloer zijn de kenmerken goed zichtbaar en hebben dus een voorspellende waarde.

Hoelang

Het maken van alle online vragenlijsten duurt ongeveer 1,5 uur en het interview duurt 1 tot 2 uur. De hele assessment procedure kan binnen enkele dagen afgerond zijn.

Wil je eens ervaren wat een assessment voor jou kan doen? Meld je dan hier aan. Kennismakingsprijs € 495,-

Wil je eens proberen een assessment in te zetten voor selectie of ontwikkeling dan helpen we je graag. Misschien wil je het eerst zelf proberen om te zien wat de metingen je vertellen. Prijs is voor een PAS en DISC assessment met persoonlijk interview excl. 21% btw.
Aanvragen