Silvia Broeks

Silvia Broeks

Van jongs af aan vind ik het belangrijk om mensen op een praktische manier te kunnen helpen. Mijn ouders hadden een eigen bedrijf en het ondernemerschap is mij misschien wel met de paplepel ingegoten. Ik heb het altijd leuk gevonden om theorie direct met praktijk te verbinden. Ik deed mijn studie dan ook in deeltijd en was daarnaast management-trainee bij Ahold. Lekker praktisch bezig zijn en dan ook nog eens uitvinden of wat de boekjes vertelden ook in werkelijkheid waarde had. Een heel leerzame periode met veel vrijheid en zelfstandigheid en ook flink wat verantwoordelijkheid, eerst voor een afdeling en later voor diverse projecten.
Het sterker maken van mensen en organisaties is mijn passie. Ik koos daarom voor het uitzenden en detacheren bij Start People. Naast het dagelijkse zoeken en vinden van de juiste mensen voor de vacatures ging ik daar ook collega’s trainen en ik ontdekte dat dit toch ook heel goed bij mij past.
Het ondernemersbloed ging kriebelen en het neerzetten van een eigen bedrijf werd in 1998 gerealiseerd. Samen met Robert ben ik gaan, werven, selecteren, assessments afnemen en daar kwam na een tijdje ook coaching en training bij.
In de combinatie van al deze activiteiten kan ik echt mijn energie kwijt. Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen en te leren van iedere ondernemer  die ik ontmoet, maar ook van iedere medewerker die ik spreek.Het verbinden van mensen en organisaties op een praktische manier vind ik het mooiste dat er is.
Wanneer je mijn Persoonlijk Stijl Profiel (Disc) zou lezen kom je er achter waarom. Mijn Disc-profiel is Sd, met andere woorden een Doener. Ik ben evenveel mensgericht als taakgericht. Ik houd van structuur, voor mijn eigen werkzaamheden, dat moet ook wel als je als duizendpoot zo veel verschillende zaken wil combineren. Samenwerken is voor mij de normaalste zaak van de wereld en ik ben goed in het concreet maken van wat er moet gebeuren om tot het gewenste resultaat te komen.
Mijn grootste irritatie is als mensen ongeïnteresseerd zijn. Gelukkig hebben mijn ouders mij geleerd dat je met geduld en tact een heel eind kunt komen ook met mensen die niet zo bereid zijn om mee te werken.
Mijn motto: Ik hoor en vergeet. Ik zie en onthoud. Ik doe en ik begrijp.

Silvia Broeks

Trainer, coach en assessor

Hou het praktisch. Door te doen, leer je het echt.

Wat klanten zeggen over Silvia Broeks

Inspirerende trainster

Ons kader volgde de training “Leidinggeven”. Onze managers waren zeer tevreden over de wijze waarop Silvia de training verzorgde. We vonden het een inspirerende training met veel afwisseling tussen theorie en praktijk. De deelnemers werden uitgedaagd om in de spiegel te kijken, wat soms best confronterend kan zijn. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden werden herkenbare situaties aan de orde gesteld en konden de deelnemers ervaren wat de gevolgen zijn van verschillende manieren van aanpak. De opgedane kennis is direct toepasbaar.
Wout van ’t Wel, Marketing Manager – Bronkhorst High-Tech BV

Professionele gesprekspartner

Silvia heb ik leren kennen als zeer sociaal, beheerst en open persoon. Kenmerkend voor Silvia is haar enthousiasme en passie voor haar werk. Tijdens onze samenwerking heb ik erg veel geleerd van haar kennis, ervaring maar met name ook haar uitstekende (communicatieve) vaardigheden. Deze weet ze als geen ander op een enthousiaste en inspirerende wijze over te brengen, zowel tijdens de trainingen die ik bij haar heb gevolgd als tijdens de coaching sessies bij Primagaz. Het is erg prettig om met Silvia samen te werken!
Jildou van der Schaaf, HR Advisor, Primagaz Nederland B.V.(SHV Gas)