Ontwikkel Assessment

ONTWIKKEL ASSESSMENT

INZICHT IN TALENT MET HET ONTWIKKEL ASSESSMENT

Wij geloven dat je als mens nooit stil staat in je ontwikkeling. Iedere dag kun je iets leren, over jezelf, over het leven of over je werk. Wil je dat je medewerkers energieke en gemotiveerde medewerkers blijven? Kies dan voor de ontwikkeling van hun competenties. Een ontwikkel assessment geeft direct inzicht in het potentieel van de medewerker.
  • Is deze medewerker geschikt voor een rol als leidinggevende?
  • Wat kun je nu ontwikkelen bij je medewerker?
  • Waar heb je als bedrijf ook profijt van?
  • Hoe bind je medewerkers door ontwikkeling?
  • Hoe zorg je dat kwaliteiten van medewerkers tot hun recht komen?
Wij helpen je graag het antwoord op deze en nog veel meer vragen over het ontwikkelen van medewerkers te geven. Ons ontwikkel assessment is speciaal ontworpen om medewerkers te versterken.

Wil je eens ervaren wat een assessment voor jou kan doen? Meld je dan hier aan. Kennismakingsprijs € 495,-

Wil je eens proberen een ontwikkel assessment in te zetten dan helpen we je graag. Misschien wil je het eerst zelf proberen om te zien wat de metingen je vertellen. Prijs is excl. 21% btw.
Aanvragen

HOE WERKT EEN ONTWIKKEL ASSESSMENT?

Wij maken graag kennis met de organisatie, de cultuur en de mogelijkheden. Dan bieden we de betrokken medewerker een aantal online vragenlijsten aan. Met de resultaten van dit ontwikkel assessment gaan we met de medewerker in gesprek, we vinden uit wat hem of haar motiveert, welke ambities er zijn en welke reëel zijn gezien het kennis en vaardigheden niveau en de ontwikkelmogelijkheden.

De 5 stappen van ons ontwikkel assessment

WAT LEVERT EEN ONTWIKKEL ASSESSMENT OP?

Het resultaat is tweeledig. Je weet precies wat je kunt doen om optimaal rendement uit deze medewerker te behalen voor je organisatie. De medewerker weet precies waar hij of zij staat en wat hem of haar te doen staat om zich persoonlijk te ontwikkelen. Dit werkt positief voor de motivatie en is een goede basis voor optimale samenwerking op lange termijn.

ONTWIKKEL ASSESSMENT – HELPT BIJ LOOPBAANVRAGEN

Op verzoek van mijn werkgever heb ik een ontwikkelassessment van Communicerenenzo gehad. De aanleiding was een eventuele promotie naar een leidinggevende functie. Ik werk als ingenieur bij een High Tech bedrijf. In eerste instantie leek “zo’n assessment” mij niet zo zinvol en had ik het idee dat dit vooral een formaliteit was. Ik ben hier gedurende en na het assessment wel op teruggekomen.
Het assessment begon met een drietal online testen en bestond uit de volgende onderdelen. Een intelligentietest, een persoonlijkheidstest en een test voor het bepalen van mijn communicatiestijl. Een week later had ik een interview met Silvia. Aan het begin hiervan moest ik ook nog een klein testje doen en de uitkomst ervan vond ik zeer verrassend. Het gesprek was een mix van plezier, inzicht en soms wat pijnlijke momenten en gaf me veel inzicht in mijzelf.
Wat voor mij begon als “een verplicht nummertje” veranderde in een zeer waardevolle ervaring waar ik vandaag nog steeds gebruik van maak. Ik ben een gedreven persoon en had niet altijd door welke invloed dat in combinatie met andere eigenschappen van mij heeft op mensen in mijn team of omgeving. De inzichten die Silvia en later Robert mij hebben gegeven, hebben mij geholpen om beter samen te werken met anderen doordat ik nu beter in staat ben mijn persoonlijke doelen en drijfveren op te lijnen met die van het bedrijf en van mijn teamleden. Dit laatste is verder ontwikkeld tijdens vervolgtrainingen van Communicerenenzo en andere coaches/trainers, maar het eerste inzicht kwam tijdens het assessment.
Wouter Sparreboom, Teamleader Firmware, Bronkhorst High Tech

Voor onze ontwikkelassessments werken wij samen met Q4 profiles. Als assessor zijn wij gecertificeerd om met deze profielen te werken. Deze Disc-profielen brengen in kaart wat de persoonlijke stijl van communicatie van de medewerker is. Ze geven een duidelijk en vooral heel herkenbaar beeld of iemand meer mens of meer taakgericht is en of iemand meer introvert of extravert is. Deze combinaties laten zien in welke omgeving iemand tot zijn recht komt, hoe hij het beste aangestuurd kan worden, waar talenten liggen en welke valkuilen vermeden of aangepakt kunnen worden. Het is een goede eerste stap om de medewerker te laten reflecteren over zijn toekomst en persoonlijke doelen en hoe die verwezenlijkt kunnen worden.
Wil je na het ontwikkelassessment verder met het uitwerken van de doelen die je gevonden of bevestigd hebt gezien in het interview en rapport?  We helpen dan graag met loopbaanontwikkeling in de vorm van training, coaching of een loopbaantraject.

MEER WETEN?

ONTWIKKEL ASSESSMENT – INVESTEER IN MENSEN

Bel 023-5393119 of vraag hier vrijblijvend informatie aan over onze assessments.
Meer informatie aanvragen