Leidinggeven

Training – Leidinggeven voor gevorderden

Wanneer je al ervaring hebt met leidinggeven

Leidinggeven is een vak apart. Een vak met zijn eigen wetten, kennis en kunde. Het is dus te leren en door veel te oefenen in deze training Leidinggeven zul je steeds meer zekerheid opdoen en vertrouwen krijgen in je rol als leidinggevende. Op deze manier krijg je grip op je rol en op je team en kun je je persoonlijke effectiviteit ontwikkelen. Wij vinden dat leidinggeven een vak is. Een competentie die je naast al je kennis en kunde over jouw vakgebied kunt opdoen. Hoe? Door het te leren. Zowel in de praktijk als door een stuk theoretische en praktische ondersteuning in de vorm van deze training Leidinggeven. Je krijgt antwoord in deze leiderschapstraining op vragen als:

  • Hoe leer je niet altijd het werk van jouw medewerkers te doen?
  • Hoe motiveer je mensen?
  • Hoe krijg je overwicht op een groep?
  • Hoe bouw je een team?
  • Hoe zorg je dat jij je eigen taken gedaan krijgt?
  • Wat zijn nu echt de drie belangrijkste vaardigheden die een leider moet hebben?
  • Hoe krijg je meer draagvlak voor bijvoorbeeld veranderingen in een groep?

Training – Leidinggeven

Dinsdag 22 en 29 september en 6 oktober 2015 van 9.30 uur tot 16.30 uur in Haarlem. En vrijdag  16, 23 en 30 oktober in Utrecht.

Wil je persoonlijk getraind worden in Leidinggeven wanneer het jou uitkomt?

Volg dan onze persoonlijke maatwerktraining. Snel, flexibel, leerzaam en effectief.

Stuur mij meer info

Resultaat training Leidinggeven

De deelnemers hebben na de training Leidinggeven de zekerheid dat zij werkelijk effectief kunnen leidinggeven. Ze staan echt aan het roer van hun team en weten hoe ze het team de gewenste resultaten kunnen laten behalen. Ze zijn effectief in hun aansturing en kunnen efficiënter hun werkzaamheden uitvoeren.

De training Leidinggeven versterkt de competenties

mensgericht leiderschap, taakgericht leiderschap, besluitvaardigheid, delegeren, draagvlak creëren, gespreksvaardigheid, resultaatgerichtheid, aanspreken (confronteren), overwicht.

Voor wie is deze training – Leidinggeven?

Voor iedereen die een groep mensen klein of groot aanstuurt of gaat aansturen.

In onze training Leidinggeven leren deelnemers ongeacht hun ervaringsniveau hoe ze hun team effectief kunnen gaan leiden.

De training Leidinggeven is opgebouwd uit 7 modules die over drie dagen verspreid worden aangeboden. Tussen de trainingsdagen zit minimaal een week en maximaal 2 weken zodat de deelnemers de mogelijkheid hebben om de praktijkopdrachten uit te voeren en hun bevindingen hiermee te delen met de trainer(s) en andere deelnemers.Zo ontstaat er naast een praktische toepassing van het geleerde ook de mogelijkheid om van elkaars “best practises” te leren.
Iedere module bestaat uit een stukje theorie dat door middel van oefeningen wordt uitgewerkt. Daarbij is de eigen situatie in het bedrijf vaak het voorbeeld zodat de deelnemers de theorie direct naar hun eigen praktijk kunnen vertalen.

Inhoud training – Leidinggeven

Module 1: Wat is een leidinggevende?
In deze module van de training Leidinggeven wordt helder uitgelegd wat de rol van een leidinggevende nu is. Welke elementen zijn hierbij belangrijk en wat doet een leidinggevende nu werkelijk?

Module 2: Bijdragen en uitwisseling.
Wat is de belangrijkste bijdrage van een leidinggevende in een bedrijf en hoe laat hij zijn teamleden bijdragen aan het resultaat van het bedrijf?

Module 3: Wat is het resultaat van de medewerker en hoe stuur je dit aan?
Aan de hand van de resultaten die een medewerker moet behalen, kun je indien nodig bijsturen. In deze module van de training Leidinggeven wordt behandeld welke hulpmiddelen je hierbij kunt gebruiken en hoe je die kunt inzetten.

Module 4: Controleren en delegeren.
In deze module van de training Leidinggeven wordt duidelijk gemaakt wat echte controle is en hoe je het beste kunt delegeren zodat het succesvol wordt. Hoe houd je grip op je mensen en hoe geef je een goede opdracht zodat deze ook naar tevredenheid wordt uitgevoerd? Hoe ga je om met problemen? Het geven en ontvangen van feedback komt in deze module ook aan de orde.

Module 5: Fases in leidinggeven.
In deze module van de training Leidinggeven wordt ingegaan op de verschillende fases die het leidinggeven kent. De deelnemers leren te herkennen wanneer welke fase van toepassing is. Zij maken een plan van aanpak om die taken die zij nog niet gedelegeerd hebben bij de juiste personen te gaan neerleggen.

Module 6: Stijlen van leidinggeven.
In deze module van de training Leidinggeven wordt uitgebreid ingegaan op situationeel leidinggeven. Welke typen medewerker kun je herkennen en welke manier van leidinggeven hoort hierbij? Met name het werkelijk toepassen van de stijlen per situatie wordt hier flink geoefend.

Module 7: Hoe kun je medewerkers Motiveren?
In deze module van de training Leidinggeven wordt gekeken naar de mogelijkheden die je als leidinggevende hebt om jouw medewerkers te motiveren. Wat zijn de valkuilen en wanneer gebruik je welk middel?

Ter afsluiting wordt een uitgebreide eindoefening gedaan waarin alle geleerde facetten aan bod komen. De deelnemers kunnen nu vaststellen of ze al hun leerdoelen hebben behaald.

De training Leidinggeven – wordt aangeboden als

  • Open training Leidinggeven met deelnemers van verschillende bedrijven. Zie trainingsdata om je in te schrijven.
  • Incompany training Leidinggeven alleen voor deelnemers uit hetzelfde bedrijf.

Wil je nog meer persoonlijke aandacht en persoonlijke (werk)situaties bespreken en behandelen dan is onze persoonlijke maatwerktraining iets voor jou! Volg de training wanneer het jou uitkomt. Snel, flexibel, effectief.

  • Persoonlijke maatwerk training Leidinggeven wordt met alleen de trainer doorlopen.

Verdieping van de training – Leidinggeven

Topsporters trainen iedere dag. Ze zijn al goed maar ze weten ook als geen ander dat ze moeten blijven trainen, willen ze niet verslappen. Dat geldt eigenlijk ook voor jou als je op niveau wilt blijven presteren. Wil je de theorie en de nieuw aangeleerde handvatten en competenties van deze training Leidinggeven verankeren in je systeem dan zul je veel en vaak moeten gebruiken wat je hebt geleerd. Wij adviseren je om na 6 maanden opnieuw bewust met elkaar of alleen met de trainer aan de slag te gaan met het onderwerp. Op deze manier houdt je jezelf scherp zodat je optimaal kunt presteren.

Wil je eerst een persoonlijk trainingsadvies?

Twijfel je bij het kiezen van een training en wil je eerst afstemmen wat bij je past? Vraag dan hier jouw trainingsadvies aan. Wij adviseren je kosteloos.