Assessments

ONZE VISIE OP ASSESSMENTS

INZICHT IN DE KWALITEITEN VAN MENSEN

Wij nemen sinds 1998 assessments af bij selectie (instroom), ontwikkeling (doorstroom) en outplacement (uitstroom). Als onafhankelijk partner hebben wij geen belang wie er wordt aangenomen als het maar in het belang is van de organisatie en de medewerker. Wij leveren maatwerk in assessments en stemmen onze assessments af op de vraag van onze opdrachtgever daarom verdiepen wij ons ook in de cultuur en kernwaarden van de organisatie en streven naar een lange termijnrelatie. Assessments zijn een effectief hulpmiddel om dieper in gesprek te komen met elkaar. Vaak wordt iemand aangenomen op diploma’s, werkervaring en ‘de klik’. De belangrijkste reden voor ontslag is echter afwijkend gedrag. Assessments meten objectief welke gedragseigenschappen bij de persoon horen. Zo kun je een hoop problemen vooraf voorkomen.

INVESTEREN IN ASSESSMENTS

Investeren in mensen is investeren in je organisatie.  Maar zoals met iedere investering wil je wel weten wat de opbrengst is. Voor een machine of een stuk software kun je vragen naar de handleiding, je weet dan precies wat je wel en niet kunt verwachten van je investering. Maar hoe doe je dat bij mensen? Een goed gesprek is een manier om inzage te krijgen in wat je van iemand kan verwachten. Maar is dat afdoende? Weet je dan:
  • Welke drijfveren zijn aanwezig?
  • Met welke  valkuilen moet ik rekening houden?
  • Wat deze medewerker gaat doen als het tegenzit in het bedrijf?
  • En hoe weet je of je moet blijven investeren in een medewerker?
  • Waar moet je dan in investeren om het juiste resultaat te krijgen?
  • Hoe haal je en hou je die belangrijke medewerker nu binnen?
Allemaal vragen die onze assessments kunnen beantwoorden. Wij geloven niet dat een vragenlijst alleen volstaat. Nee, wij gaan dieper in gesprek met de kandidaat en vinden uit wat de ambitie, drijfveren, waarden, kwaliteiten en valkuilen zijn. Ook trainen wij onze klanten hoe zij assessments kunnen benutten en de juiste vragen stellen in de gesprekken die rondom het assessment plaats vinden. Wij geven belangrijke tips voor de leidinggevende hoe je jouw medewerker optimaal kunt motiveren en aansturen in het werk. Hierbij vinden we het belangrijk dat u in een oogopslag kunt zien waar de mogelijkheden en onmogelijkheden zitten en niet die informatie uit ellenlange rapporten hoeft te halen.

INVESTEREN IN MENSEN

Als onafhankelijk professioneel assessmentbureau bieden wij assessments aan voor:
  1. Het SELECTEREN van nieuwe medewerkers bij INSTROOM
  2. Het ONTWIKKELEN van bestaande medewerkers bij DOORSTROOM en UITSTROOM
  3. Het ontwikkelen van TEAMS voor een effectieve samenwerking
Zo investeer je op de juiste manier in mensen!
Wij zijn gecertificeerde Assessoren voor Disc en PAS.